“Kom en wandel met ons mee naar de "House of Treasures”.
Maak u klaar voor een virtuele ontdekkingstour van Maison D'Longueville.
Back to main website

Dress up your wrist

“Personal made” horloges met een boodschap

Kristof D’Hondt is een echte horlogeliefhebber. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij vroeg of laat zijn “personal made” concept zou vertalen naar een horloge. Onder het motto “if you can image it, you can create it” dacht hij helemaal “out of the box”, niet gehinderd door technische voorkennis. Hij legde zijn eerste schets en zijn ideeën voor aan een Zwitsers horlogeatelier dat de uitdaging aanging. Het horloge van D’Longueville wijkt op verschillende punten af van het traditionele mechanische horloge. Zo vormen de cijfers 11 en 5 een alternatief voor de klassieke 12 en 6. Het opwindmechanisme staat op 2 uur in plaats van op 3 uur. Het binnenwerk is zichtbaar aan de achterzijde. 
Verschillende elementen van het horloge verwijzen naar de wereld van het maatpak. Zo hebben de uur- en minutenwijzers de vorm van een naald en de secondewijzer die van een draad. De wijzerplaat kan gekozen worden uit een aantal motieven in reliëf die verwijzen naar klassieke kostuumstoffen. In de binnenring kan een persoonlijke boodschap gegraveerd worden. De binnenring kan bediend worden met een tweede kroon zodat de boodschap naar wens verdwijnt of verschijnt.

 

 

Personal made watches

Zo het pak, zo het horloge

Van bespoke pakken naar personal made horloges is maar een kleine stap bij D’Longueville. De klant kan kiezen uit 14 verschillende wijzerplaten met een reliëfmotief dat verwijst naar kostuumstoffen, van visgraatmotief, over ruiten tot paisley, telkens in één bepaalde kleur. Het horloge kan gecombineerd worden met maar liefst 60 bandjes in luxe leders zoals croco, python en andere hoogwaardige ledersoorten, gemaakt in een Frans atelier. De bandjes zijn  verwisselbaar met een eenvoudig kliksysteem zodat je de kleur van je horlogebandje kan laten matchen met je pak. Bij het horloge kan een fraai koffertje met 4 extra horlogebandjes aangekocht worden.

Be unique

Transmit your message

Personal made is de rode draad doorheen het volledige aanbod van D’Longueville. Niets is standaard: de klant is co-designer van zijn pak, zijn horloge of haar tas. Zelfs hemden, dassen en schoenen kunnen gepersonaliseerd worden. Het summum van een persoonlijke touch is de boodschap die kan gegraveerd worden in de binnenring van het horloge en die via de kroon zichtbaar of onzichtbaar wordt. De klant kan er bijvoorbeeld zijn levensmoto in laten graveren, de namen van zijn kinderen of de naam van zijn partner. Een dergelijk horloge met een boodschap is een gedroomd geschenk voor een huwelijk of huwelijksverjaardag, een geboorte of een andere mijlpaal in het leven. Zo wordt een blik op het horloge een moment van geluk. In de toekomst zal het ook mogelijk worden om een foto te laten graveren op de wijzerplaat.
Ook de tassen kunnen gepersonaliseerd worden met de initialen van de klant.