“Kom en wandel met ons mee naar de "House of Treasures”.
Maak u klaar voor een virtuele ontdekkingstour van Maison D'Longueville.
Back to main website

Kristof D’Hondt

Een man met een visie

Kristof D’Hondt (°1982) is de man achter Maison D’Longueville. Deze jonge Belgische entrepreneur bewijst dat alles mogelijk is, mits een goede dosis doorzettingsvermogen en vooral veel passie. Zijn traject is op z’n minst atypisch te noemen: als rebelse puber trekt hij op zijn zestiende de schoolpoort achter zich dicht en gaat hij op leercontract werken in een schrijnwerkerij. Tijdens de weekends klust hij bij in de horeca. Op zijn 23ste besluit Kristof all the way voor de horeca te gaan en oefent verschillende jobs uit binnen een grote groep. Als piepjonge maître D in een zakenrestaurant ontmoet hij succesvolle ondernemers. Hij kijkt naar hen op, hun levensverhaal inspireert hem.  Een jaar later mag hij zichzelf ondernemer noemen. Met een bescheiden startkapitaaltje start hij Dine&Cook op, een bedrijf gespecialiseerd in beroepskledij voor de horeca, gecreëerd volgens de huisstijl van het restaurant of de feestzaal in kwestie. Die gepersonaliseerde aanpak is een schot in de roos. Stadkledij voor het bedrijfsleven is de volgende stap. Kristof schoolt zich bij en leert alles over mooie kostuumstoffen en hoe de maten opnemen voor een maatpak. Hij vindt een Italiaans atelier en vestigt zich eerst in een winkelpand in Waregem. Het plan rijpt om de klanten in een aangenaam, cosy kader te ontvangen. Tijdens een joggingtocht valt zijn oog op een vervallen kasteelvilla. Na grondige renovatiewerken wordt het de thuishaven van Maison D’Longueville. Elk seizoen voegt Kristof een nieuw hoofdstuk aan zijn verhaal toe: een zelf ontworpen horloge, artisanale handtassen die à la carte gemaakt worden volgens de wensen van de klant.
Sneller dan gedroomd komt er een tweede boetiek in Knokke waar levensgenieters  kunnen thuiskomen.

 

VII

Lucky number 7

Het cijfer 7 is het geluksgetal van Kristof. Het is terug te vinden in het logo dat gevormd wordt door  de V en de dubbele L in D’LongueViLLe, maar ook in zijn tassencollectie die uit 7 modellen bestaat, telkens gekoppeld aan 1 van de 7 credo’s die zijn levensfilosofie samenvatten.
Doorzettingsvermogen brengt Kristof waar hij wil. Hij noemt het “zijn wildcard naar succes”.
Falen is inherent aan succes. De grootste ideeën en successen ontstaan uit de lessen die je trekt nadat je gefaald hebt. Wie geen angst heeft om te falen, kan groeien.
Liefde is de bron van het leven. Wat je met liefde doet, doe je beter. Liefde voor je medemens én voor je vak vormen een grote meerwaarde voor het leven.
Geloof is iets waarmee Kristof zijn dag begint. Geen geloof in de strikte religieuze zin, maar het geloof in je eigen kansen. Het is een positieve kracht die je ideeën omzet in resultaten.
Dankbaarheid is stilstaan bij de goede zaken die je pad kruisen en ook de minder goede, die je iets bijgebracht hebben. Het is leven in het heden en de schoonheid ervan recht in de ogen kijken.
Doen: een succesvol leven is niet enkel weggelegd voor de denkers maar ook voor de doeners. Laat je sterke  ideeën niet verschrompelen door te denken aan struikelblokken, maar ga ervoor.
Authenticiteit: blijf jezelf en vooral: ken jezelf. Wat maakt je zo bijzonder? Zoek het uit en laat het aan de wereld zien. Volg de kudde niet, ga je eigen weg. Wees uniek.

 

 

The house

Love at first sight

Maison D’Longueville is gevestigd in Waregem, in een  gerenoveerde kasteelvilla uit het begin van vorige eeuw. De villa behoorde ooit toe aan een textielbaron. Het pittoreske pand stond al jaren te verkommeren toen Kristof er langsliep tijdens het joggen. Hij zag de schoonheid achter het verval en was er meteen verliefd op. De verkoop liet niet lang op zich wachten en Kristof liet het pand met zorg renoveren tot een parel van goede stijl en huiselijkheid. De ontvangstruimte is gevestigd in de voormalige leefruimte en is ingericht met cosy chesterfields. Het huiskamergevoel wordt nog versterkt dankzij de fraaie maatkasten waarachter  het aanbod van doorpasmodellen, stoffenbundels en accessoires schuilgaat, telkens mooi gerangschikt volgens kleur. De paskamers zijn discreet weggewerkt achter eikenhouten deuren en ogen ruim en aangenaam.

Op de eerste verdieping bevindt zich Les Salons D’Longueville. Hier kunnen horlogeliefhebbers hun horloge op maat kiezen, uit verschillende wijzerplaten en horlogebandjes. De dames kunnen er  terecht voor een gepersonaliseerde handtas. Ze kunnen hierbij kiezen uit prachtige ledersoorten in diverse kleuren. En uiteraard worden ze nauw betrokken bij het design dat kan gaan van effen en sober tot een mix van ledersoorten en bijzondere accenten.